کارت بازرگانی چیست و توسط چه مرجعی صادر می‌شود؟

 مهم ترین سوالات گمرکی کارت بازرگانی است سندی است که هر شخص حقیقی و یا حقوقی به موجب ماده ۲  قانون صادرات و واردات مصوب شده در تاریخ  ۲ /۰۴/۱۳۷۲ توسط مجلس شورای اسلامی، با داشتن آن می تواند اقدام به صادرات و واردات کالا کند. این کارت تمامی مراحل تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا گرفته تا واردات از مناطق آزاد و یا حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد. در واقع می توان گفت که ورود و صدور کالا برای همه تجار آزاد نیست و فقط بازرگانانی که دارای کارت بازرگانی هستند مجاز به ورود و صدور کالا می باشند .این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر خواهد شد.

شرایط دریافت کارت بازرگانی چیست؟

شخص بازرگان در اولین کار خود باید نام ساز مانی خود یا موسسه ی خود را در دفتر تجاری ثبت کرده و درای دفاتر پلمپ شده تجاری باشد همچنین عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد. در مورد شرکت های تجاری کارت بازرگانی به نام مدیر مسئول شرکت صادر می شود. بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی می نمایند،باید طبق فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند. صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابله است. یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی چیست؟

۱. اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی.
۲٫ اصل گواهی پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها.
۳٫ گواهی عدم سوء پیشینه.
۴٫ اصل گواهی مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری
۵٫ اصل مدارک شناسایی.
۶٫ اصل مدارک تحصیلی.
۷٫ داشتن ۲۳ سال تمام.
۸٫ اصل کارت پایان خدمت یا معافیت.
۹٫ اصل گواهی حسن اعتبار بانکی.
۱۰٫ ارایه کد اقتصادی جدید.

مدارک مورد نیاز برای افراد حقوقی برای گرفتن کارت

۱. اصل اظهارنامه ی ثبت در دفاتر بازرگانی با امضای مدیر عامل یا رییس هیأت مدیره.
۲٫ اصل گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکتها.
۳٫ سه قطعه عکس سه در چهار مدیر عامل.
۴٫ اصل وکپی مدارک تحصیلی معتبر.
۵٫ اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دایم و یک سری کپی.
۶٫ اصل گواهی عدم سوءپیشینه مدیر عامل با اعتبار ۶ ماهه
۷٫ فرم کارت بازرگانی و عضویت.
۸٫ اصل مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر بلا مانع بودن صدور کارت بازرگانی.
۹٫ کپی روزنامه رسمی تأسیس و تغییرات شرکت.
۱۰٫ اصل کارت ملی مدیر عامل جهت برابر با اصل بودن مدارک شناسایی.
۱۱٫ داشتن حداقل۲۳ سال تمام.
۱۲٫ اصل گواهی تأیید بانک مبنی بر حسن اعتبار بانکی به نام شرکت.
۱۳٫ارایه سند مالکیت محل شرکت یا اجاره نامه.
۱۴٫ برای شرکتهای با مسؤلیت محدود، ارایه یک برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکتهای داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت باشد.
۱۵٫ ارایه یک برگ کپی اظهارنامه ثبت شرکتهای خاص یا عام با مهر اداره ثبت شرکتها در مورد شرکتهای سهامی خاص

تا چه زمانی کارت بازرگانی اعتبار دارد؟

طبق قوانین که باید بدانید1سال تمام بعد از مدت زمان آن صدور می شود. در صورت نیاز، می توانید مدارک کارت بازرگانی تمدیدکرد. کارت برای بار اول و دوم هر مرطبه 1سال انجام می شود

تمدید کارت پس از پایان سه دوره یک ساله فوق، با مدت اعتبار دو یا سه سال امکان‌پذیر می باشد. تمدید کارت بازرگانی پس از پایان ۹ سال اعتبار با مدت زمان اعتبار حداکثر پنج سال امکان پذیرخواهد بود.

صفحات مرتبط با واردات کالا: واردات از چین

۱٫ برای کلیه متقاضیان حقیقی و حقوقی برخورداری از محل کسب متناسب اعم از مسکونی ، تجاری و اداری بنا به احراز اتاق ها قابل پذیرش می باشد.

تبصره ۱- سند ملکی محل کار متقاضی اشخاص حقیقی و دفتر مرکزی اشخاص حقوقی باید قابل شناسایی و مورد تایید اتاق های بازرگانی ، تعاون و یا تشکل های اقتصادی مرتبط باشد.

تبصره ۲- در صورت استیجاری بودن ملک و متناسب بودن ملک مورد اجاره برای محل کار ، تنظیم اجاره نامه در دفاتر اسناد رسمی و یا بنگاه معاملات ملکی معتبر و دارای کد رهگیری سامانه املاک و مستغلات الزامی است.

۲٫صدور و تمدید آن دسته از متقاضیان کارت بازرگانی که نسبت به اجاره نمودن کمتر از شش دانگ و یا یک سهم از چند سهم از یک ملک اقدام نمایند. (به عنوان مثال یک باب اتاق) با رعایت سایر مقررات و شرایط و مشروط به اینکه قابل شناسایی باشد، بلامانع است.
۳٫صدور کارت بازرگانی مربوط به اجاره نامه های بنگاهی یا محضری آپارتمان هایی که هنوز سند تفکیکی آن صادر نشده است و همچنین تمدید آن برای یک نوبت بلامانع می باشد.

کالاهای تجاری کالاهایی هستند که به تشخیص گمرک ایران، برای فروش وارد یا صادر می گردند. کالای تجاری می تواند به همان شکل اولیه یا پس از انجام عملیات تولیدی، تفکیک و بسته بندی شده به فروش برسد. بنابراین تاجر وارد کننده ی کالا، کالاهای تجاری را با توجه به محل های خرید و شرایط مربوطه که قبلاً از طرق مختلف پیش بینی و بررسی کرده است، خریداری می کند. نحوه خرید نیز از بازارهای خارجی و از طریق نمایشگاه های بین المللی، بروشورهای تحقیقی و اتاق بازرگانی در ایران و یا از طریق اینترنت انجام می گیرد.

حقوق گمرکی چیست؟

طبق ماده ۱ بند د قانون امورگمرکی : حقوق گمرکی معادل معادل ۴% ارزش گمرکی کالا به اضافه سود بازرگانی که توسط هیات وزیران تعیین می گردد. به علاوه وجوهی که به موجب قانون، گمرک مسئول وصول آن است و به واردات قطعی کالا تعلق می گیرد ولی شامل هزینه های انجام خدمات نمی شود.

طبق ماده ۱ بند ل قانون امورگمرکی : هزینه های انجام خدمات وجوهی که در قبال انجام خدمات از قبیل هزینه اشعه ایکس (ایکس ری) مهر و موم، پلمپ باربری، انبارداری در اماکن گمرکی، آزمایش، تعرفه‌بندی، مراقبت و بدرقه، توزین کالا و خدمات فوق‌العاده دریافت می شود

از اینکه با ما با مقاله مهم ترین سوالات گمرکی همراه بودید کمال تشکر را می نمایم با قرار دادن کامنت مارا همراهی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *