درباره اقتصاد چین
چین قدرتی نو در اقتصاد جمهوری خلق چین که امروزه با نام چین در جوامع بینالملل شناخته میشود، در منطقه شرق آسیا قرار دارد. جمعیت این کشور در سال 2020 میلادی یک و نیم میلیارد نفر تخمین زده شد که چین را در صدر فهرست کشورهای بر پایه تراکم جمعیت، در رتبه اول قرار داد. اقتصاد این کشور برپایه مالکیت بنگاههای اقتصادی دولتی است. اما به کسب و کارها و سرمایهگذاریهای خصوصی به صورت نامحدود اجازه پیشرفت و ترقی میدهد.
به همین وسیله کارخانه جات و تولیدی هایی در سراسر جهان به وجود آمداست. شهر های مثل ژجیانگ (浙江) بزرگترین شهر برای خرده فروشی دنیا یعنی ایوو(哇) در آن قرار دارد)، شانگهای (上海) پکن،گوانگجو، شنزن، تیانجین، چونگ کینگ
بهتره بدونید که چین بزرگترین کشور در زمینه صادرات به تمام نقاط کشور می باشدکلی و روند رو به رشد در تولیدات ناخالص داخلی می تواند جای گاه دنیا بدست آورد.
در کشور خودمان ایران(iran) جایگاه خوبی از نظر صادرات و واردات داشته باشد. بهتر بدونید ارسال کالاهای مجاز در سال های پیش بیشتر است چرا که تنوع بازار این کشور (تولید کالا با هرکیفیت و هرقیمتی) این اجازه را به بازرگانان ایرانی میدهد تا با توجه به نیاز، میزان سرمایه و کیفیت مورد نظر اقدام به خرید و واردات کالا کنند. اگر قصد واردات از چین را دارید، بازرگانی هامین آماده همکاری با شماست تا بهترین کالاها را از چین خریداری کنید و یک تجارت پر سود داشته باشید.
موقعیت جغرافیایی کشور چین
موقعیت : قاره آسیا
آسیای شرقی ، هم مرز با دریای چین شرقی ، خلیج کره ، دریای زرد ، بین کره شمالی و ویتنام
مختصات جغرافیایی : ۳۵۰۰ شمالی و ۱۰۵۰۰ شرقی
مساحت :
کل : ۹۹۶۰۵۹۶ کیلومتر مربع
خشکی : ۹۴۱۰۳۲۶ کیلومتر مربع
آب : ۲۷۰۵۵۰ کیلومتر مربع
خط ساحلی : ۱۴۵۰۰ کیلومتر
آب و هوا : به شدت گوناگون ، از بارانی و مرطوب در جنوب تا سردسیر در شمال
بلایای طبیعی : طوفانهای متعدد (حدود ۵ بار در سال در امتداد سواحل جنوبی و شرقی) سیل های مخرب و ویران گر ، سونامی ، زلزله ( جابجایی و رانش زمین) خشکسالی
نیروی کار کشور : کشاورزان ۵۰ درصد ، صنعتگران ۲۴ درصد و کارمندان ۲۶ درصد
صنعت : صنایع سنگین مانند آهن و استیل و فولاد ، ماشین آلات تا صنایع سبک مانند اسباب بازی و لباس و کفش و الکترونیک
کشاورزی : برنج ، کندم ، ذرت ، بادام زمینی ، چای (茶) ، ارزن ، جو ، کتان ، ماهی ، خوک
کشور چین در منطقه شرق آسیا قرار گرفته است و مساحت آن بیش از ۹٬۵۹۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع است که به این ترتیب بعد از روسیه، دومین کشور پهناور آسیا به شمار میآید. چین دارای مرز زمینی با ۱۴ کشور است. این کشور همچنین از سمت شرق و جنوب با دریای چین شرقی، خلیج کره، دریای زرد، و دیگر آبهای آزاد احاطه شدهاست.
- مرز با کشورها : افغانستان ۷۶ کیلومتر، بوتان ۴۷۰ کیلومتر، برمه ۲۱۸۵ کیلومتر، هند ۳۳۸۰ کیلومتر، قزاقستان ۱، ۵۳۳ کیلومتر، کره شمالی ۱، ۴۱۶ کیلومتر، قرقیزستان ۸۵۸ کیلومتر،لائوس ۴۲۳کیلومتر، مغولستان ۴، ۶۷۷ کیلومتر، نپال ۱، ۲۳۶ کیلومتر، پاکستان ۵۲۳ کیلومتر،روسیه (شمال شرقی) کیلومتر ۳، ۶۰۵، روسیه (شمال غربی) ۴۰ کیلومتر، تاجیکستان ۴۱۴ کیلومتر، ویتنام ۱، ۲۸۱ کیلومتر.
- مرز با نواحی: هنگ کنگ ۳۰ کیلومتر، ماکائو ۰٫۳۴ کیلومتر
آب و هوای این کشور بسیار متنوع میباشد از مناطق گرمسیر و بارانی در جنوب تا بسیار سردسیر شمال را شامل میشود. طوفانهای موسمی (در حدود ۵ مورد در سال) در امتداد سواحل جنوبی و شرقی، سیلهای مخرب، سونامی، زلزله، رانش زمین و خشکسالی از بلایای طبیعی منطقه چین هستند.
کوتاهگفتاری درباره اقتصاد چین
بعد از به قدرت رسیدن حزب کمونیست، نظریه بازار آزاد با مشکل مواجه شد و بسیاری از شهرهای چین که تا آن زمان داد و ستد مالی و فروش کالا به نقاط دیگر داشتند، به طور کلی دست از کار کشیده و پس از آن به فروش مخفیانه روی آوردند.
اما در سال 1978 بود که دولت چین از برنامه بهبود اقتصادی خود که از سوی “ دنگ شیائوپینگ مطرح شد
از اینکه با مقاله چین قدرتی نو در اقتصاد با ما همراه بودید سپاس گزاریم