لگوی بازرگانی هامین
امتیاز دهید
5/5
شرکت بازرگانی چیست؟

شرکت بازرگانی چیست؟

شرکت بازرگانی

برای تعریف مفهوم شرکت بازرگانی باید ابتدا با پیشینه تجارت و بازرگانی آشنا شویم. داد و ستد از گذشته های دور میان مردم رایج بوده است. دارایی های متفاوت افراد و در نتیجه تولیدات متفاوت آن ها، دلیل اصلی نیاز مردم به داد و ستد با یک دیگر بوده است. مردم ابتدا، صرفا برای تامین نیاز های خود با هم داد و ستد می کرده اند و به دلیل نبودن مفهومی به نام پول، تجارت به صورت کالا به کالا انجام می شده است. مردم کالاهای تولیدی خود را با یک دیگر تبادل کرده و به این شکل نیاز خود را به سایر کالاها برطرف می کرده اند.

اکنون، با پیشرفت همه جانبه جهان و تبدیل شدن آن به دهکده جهانی، تجارت و بازرگانی علاوه بر تامین نیاز، برای دلایلی نظیر انتقال دانش، تثبیت قیمت ها، ایجاد رقابت برای افزایش کیفیت تولید داخلی و کسب جایگاه در بازارهای جهانی انجام می شود.

امروز، مبادله کالا به کالا تقریبا منسوخ شده است. ارزهای بین المللی یا ارز مرجع کشوری که با آن روابط تجاری وجود دارد، اصل و ملاک مبادلات و داد و ستدها است.

تجارت و بازرگانی در مرزهای مختلف دارای مفهوم یکسان است؛ اما تفاوت در قوانین تجاری امر تجارت بین الملل را به موضوعی پیچیده و حساس تبدیل کرده است.

تعریف شرکت بازرگانی

به عبارت فنی تر، شرکت بازرگانی از گردهمایی دو یا چند شریک تشکیل می شود که فعالیت های بازرگانی و تجاری، نظیر واردات و صادرات، خرید، حمل و ترخیص کالا انجام می دهند.

اگر بخواهیم شرکت بازرگانی را در یک جمله تعریف کنیم، باید بگوییم که شرکت بازرگانی، شرکتی است که هرگونه فعالیت تجاری و بازرگانی را انجام می دهد.

اولین اتاق بازرگانی جهان

اولین اتاق بازرگانی، با آغاز انقلاب صنعتی و جایگزینی تولید انبوه با تولید سنتی و دستی، تاسیس شد. پس از انقلاب صنعتی، عرضه از تقاضا پیشی گرفت و تولیدات کشورها، بیش از نیاز مردم خود بود. در نتیجه، مفهومی به اسم صادرات پایه ریزی شد. شکل گیری مفهوم صادرات به تثبیت هویت اتاق بازرگانی به شکل امروزی انجامید.

تقسیم بندی انواع شرکت بازرگانی

شرکت های بازرگانی بر اساس محدوده مسئولیت افراد شریک در آن به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

شرکت سرمایه ای
1- سرمایه ای
در شرکت های سرمایه ای، مانند شرکت های سهامی عام و خاص، مسئولیت محدود به سرمایه افراد است. به این معنی که هرچه سرمایه افراد بیشتر باشد، قدرت تصمیم گیری آن ها نیز بیشتر است.
شرکت شخصی
2- شخصی
در این نوع شرکت ها، مانند شرکت های تضامنی و نسبی، مسئولیت شرکا نامحدود است و تعهدات مالی شرکت بر اساس همه دارایی و اموال شرکا خواهد بود.

 

 

شرکت مختلط
3- مختلط
شرکت های مختلط، تلفیقی از شرکت های سرمایه ای و شخصی هستند. به عبارت بهتر مسئولیت برخی شرکا محدود به سرمایه آن ها (شرکای عادی)، و مسئولیت برخی دیگر نامحدود است (شرکای ضامن). مانند شرکت های مختلط سهامی و شرکت های مختلط غیر سهامی.
شرکت کمیتی
4-  کمیتی
در این نوع شرکت ها، مانند شرکت های تعاونی، تعداد شرکا زیاد است و هیچ شخص خاصی مسئولیت نهایی تصمیم گیری را بر عهده ندارد. به زبان ساده تر، در شرکت های کمیتی هیچ کس هیچ مسئولیتی ندارد.

نتیجه گیری

تعاریف امروزی تجارت، در طول زمان شکل گرفته و قراردادها و قوانین آن، تکامل یافته و به شکل امروزی درآمده است.

تجارت، بازرگانی و داد و ستد با سایر کشورها برخلاف سال های گذشته، امری ساده و پیش پا افتاده نیست؛ بلکه موضوعی پیچیده و دارای حساسیت های ویژه است.

همین مساله، لزوم شکل گیری شرکت های بازرگانی را توجیه می کند. شما می توانید برای آگاهی از قوانین و بخشنامه های جدید دنیای تجارت و نحوه تجارت با چین، با بازرگانی هامین مشورت کنید.

همچنین می توانید برای خرید کالا از چین روی تیم هامین حساب کنید. به این معنی که بازرگانی هامین صفر تا صد واردات کالا از چین، اعم از خرید، انبارداری، حمل و نقل هوایی و دریایی، ترخیص کالا و حمل کالا تا محل مورد نظر شما را انجام می دهد.

Rate this post
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x